"Почти всичко е изравнено със земята и е затрупано след взрива! Жертвата към момента официално е една, две други жени се издирват и са в неизвестност. 

Има и една пострадала жена, която е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма".

Това съобщи на брифинг преди минути Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив.

Все още е не е ясно как е станал взривът. Деянов каза, че се дължи на нарушение на технологичните правила, свързани с безопасност на труда. И допълни: "Ако всеки си върши работата, както трябва, няма да се стига до такива нещастни случаи. Това е едно рисково производство и винаги съществува реална опасност, при най-малката грешка, да се случи нещо". 

"Смяната е започнала в 7.40 и предстои разследване кои правила са нарушени. В цеха са се произвеждали изделия, свързани със звуково-светлинни ефекти. Не става вещества за бойно предназначение, а по-скоро от рода на фойерверките. На съседните сгради при взрива има счупени стъкла", обясни още той.

Взривът в "Арсенал" Казанлък е станал в 11:06 часа. Сигналът е подаден в 11:13 ч. на телефон 112, съобщиха от прокуратурата във връзка с инцидента във военния завод. 

Оръжейният цех е напълно унищожен. Вследствие на взрива тялото на един работник е изхвърлено, става въпрос за 55-годишен мъж. 

По първоначални данни взрива е избухнал заради нарушаване на технологичните правила за работа в завода.