Искате ли да ви подскажа още една оставка? Представяте ли си, ако половината ВСС подаде оставка в момента? Възможно е и този вариант. Това коментира в ефира на предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" адвокат Антон Станков, който е и бивш правосъден министър.

Според него проблемът е в парламента и той достига до съдебната власт по много жесток начин. "Държавата е в криза, тя е институционална и нямаше как да не засегне и съдебната власт. Виждаме, че парламента няма воля да попълни ВСС. Конституционният съд не е попълнен. Това поставя много юридически въпроси. Кризата на първо място е в парламента. И оттам вече няма как да не рефлектира върху съдебната власт", коментира Станков.

По думите му в България политическите процеси са блокирани и липсва диалог. "Не си говорят, дуят перки", обясни Станков.

Той е на мнение, че може да се говори за дълбоки процеси: "Това ще е някакъв катарзис, ще има изчистване със сигурност. Може би нещо се променя в политиката. Защото това, което се случва в съдебната власт, винаги е част от политиката в България".