Беновска отбеляза, че Георгиев се явява на изборите в един от най-трудните райони - Пловдив-град, както и в Смолян. В Пловдив са Бойко Борисов, Иван Петков, Стефан Янев. Георгиев сподели, че се чувства отлично в Пловдив и това са утвърдени имена, които са показали, че нямат възможност или желание да работят за добруването на българския народ, камо ли за Пловдив.

“По традиция, който печели Пловдив, печели България или ако някой убедително успее да се наложи в Пловдив, също по традиция убедително го прави в цялата страна. Възраждане винаги изкарва много добър резултат в Пловдив, който е над средния на партията за страната.

Смятам, че отново ще го направим - заслугата е на цялата пловдивска структура. До момента сме събрали над 28 000 подписа само за Пловдив за референдума относно членството на България в Еврозоната. Нашата цел е 35 000" коментира Георгиев.

Георгиев подчерта, че целта на Възраждане е да управляват страната и да възродят България с независимо управление, без значение това на кои избори ще се случи. "Управление, което е независимо от външни фактори, но е зависимо от волята на българския народ и работи за интересите на народа" подчерта Георгиев. Той заяви, че имат възможностите, кадрите, готови са и със състав на МС. Гарантира, че максимално ще защитават българските национални интереси, което е голям дефект на българската политика - следват се общностни интереси, инструкции от САЩ, от Брюксел, цели парламентарни групи сменят мнението си в рамките на ден.

“Какви са националните интереси според Възраждане?" попита Беновска. Георгиев подчерта, че един от интересите е запазване на българския лев, защото влизане в Еврозоната при сегашните условия, ще е катастрофално за България. “Народът е този, който трябва да изрази мнение и е обидно, че формации, които твърдят, че са демократични - не искат да има референдум, а това е същността на демокрацията - народът да каже как желае да се развива България и какво да бъде нейното бъдеще" подчерта Георгиев. Той обяви, че са събрали над 450 000 гласа - референдум очевидно ще има, очаква се да бъде с местните избори и затова се очаква по-висока избирателна активност.

Беновска пожела да коментират доклада на Росица Велкова, какви приоритети е предложила и какво е съобщила на пресконференция, за да анализират дали някой заблуждава България и налага ли правила, които са абсолютно против националните интереси, икономиката и конституцията. Тя отбеляза, че Костадин Костадинов след тази пресконференция е излязъл с позиция, че от Възраждане са изненадани от пресконференцията на министъра на финансите Росица Велкова, защото този кабинет в края на миналата година е отказал да внесе проект на бюджет 2023 с мотив, че

служебното правителство не може да разработва политики. Беновска припомни, че на МС с доклад до Гълъб Донев Велкова е отбелязала, че се влошава в средносрочен план поддържането на фискална устойчивост, променя се структурата на разходите в полза на постоянните разходи за социални плащания и възнаграждения, увеличава се рискът от включване на страната ни в процедура по прекомерен бюджетен дефицит и това може да доведе до санкции от ЕС и ЕК, в това число и спиране на части или на всички ангажименти по европейските структурни инвестиционни фондове, отлага се за неопределено време присъединяването към Еврозоната, вероятно има влошаване на кредитния рейтинг на страната, повишаване цената на дълговото финансиране и затруднения в емитиране на външни и вътрешни заеми и при този сценарий може да се наложи страната ни да ползва заеми от Международния валутен фонд, да наложи рестриктивни фискални изисквания, налагане на данък свърхпечалба на всички дружества. Георгиев коментира, че положението не е розово, колкото се презентираше и как едва ли не България е много развита държава и единственият проблем е, че не може да се състави правителство, но от този доклад се разбира, че положението не е добро и ако не се промени нещо кардинално - България отива на гръцки сценарий, заради разюздената политика без фискална дисциплина. “Ние от Възраждане имаме пакет от мерки и политики, които да следваме, за да държим дефицита до 2-3 %, а не 6-7, както е напоследък. Трябва да затегнем коланите, защото нещата са били изпуснати. Ако влезем в Еврозоната, без значение дали е 1 януари 2025 година, може да стане така, че в момента имаме 25 % дълг към БВП, а един ден да имаме като Гърция 150 и това отново значи гръцки сценарий. Всички средства, които са в Борда, в момента се отпускат за определени проекти и за кражби от нашия корумпиран псевдополитически елит. Тези средства гарантират всеки втори лев в обръщение, което е предпоставка за стабилност. Членството в Еврозоната е поредната кутия на Пандора. Другата е тази разюздена политика, която не води до нищо добро и това го чухме от финансовия министър. По този начин, по който са ни запътили, положението ще става все по-лошо и българинът трябва да помисли какво избира на изборите" подчерта Георгиев.

Беновска коментира вчерашното решение на Международния наказателен съд, който е издал заповед за арест срещу държавния глава на Руската Федерация Владимир Путин, с обвиненията, че е отговорен за военни престъпления в Украйна. “Искам да обърна внимание на това, от което се страхуват всички българи и Костадинов повдига въпроса много ярко - подготвя ли САЩ България за влизане във война с Русия и вярно ли е, че се разпространява една директива, която иска да наеме българи доброволци, които да работят срещу съответното възнаграждение така, че България да се включи активно в това" каза Беновска. Георгиев отговори, че България е замесена във войната не само с продажбата на оръжия, а и със санкциите, наложени на Русия, с това, че е изпратена военна помощ, дарения, дизел, оръжия на Украйна, без да има решение на НС, с мълчаливото съгласие на БСП и с това, че Кирил Петков е лъгал много дълго време, че неговото управление е изпращало оръжия през трети страни. “Това, което САЩ и целият колективен запад иска да направи, е да ни включи на друго ниво в конфликта - чрез изпращане на български военни на фронта в Украйна" подчерта Георгиев. Беновска прочете обява за работа на лингвист в потенциална военна зона, която вече е свалена от интернет и отбеляза, че компанията, която набира кадри Worldwide Language Resources, има договори за 529 200 000 долара с Пентагона, а 501 000 000 са по договор с американското командване за специални операции. Георгиев потвърди, че това е поредното доказателство, че се подготвя ефективно включване на България във военния конфликт в Украйна и е изключително безотговорно, че т.нар. евроатлантическите формации в страната отново лъжат собствения си народ. “Ние от Възраждане казахме, че още когато беше подготвено решението за изпращане на военна помощ за Украйна, вътре имаше точка, която позволява изпращането на 50 военнослужещи българи в Украйна и ние гласувахме категорично против това. Войната в Украйна е между два братски на над народа и ние не трябва да се намесваме. Нашата икономика търпи изключителни щети от това, че почти скъсахме отношенията си с Руската федерация и тази недалновидна политика ще спре, когато българският народ избере Възраждане" заяви Георгиев.

Беновска коментира, че тази седмица е минала по терлици с решение на МС, с което витиевато се уведомява, че май даваме, май не е военна помощ. Георгиев каза, че именно това има предвид - могат да се изпратят 50 военни. Водещата отбеляза, че МС е приело решение, с което предлага на 49 НС да ратифицира подписаното на 3-ти януари в София и Киев допълнително споразумение за изменение на споразумението между България и Украйна относно безвъзмездната помощ за въоръжаване, техника и боеприпаси. Георгиев коментира, че това е поредният чужд чиновник, който идва и започва да раздава заповеди в България. “Виждаме грандиозната зависимост на евроатлантическите формации у нас, които допускат такива посещения, да им бъдат поставени задачи и заповеди и накрая щетата я търпи целият български народ. Тази васална политика ще я пресечем от Възраждане и няма да допуснем някой да ни поставя ултиматуми" заяви Георгиев.

“Възраждане ще бъде гласът на българския народ в парламента", допълни той.