"Шансовете следващият Парламент да излъчи правителство са 50 на 50. Има голям натиск от страна на Американското посолство да се състави едно евроатлантическо правителство, което да е лоялно на своите задокеански господари и да изпълнява техните нареждания до най-малката запетайка! Това правителство ще има задачата да вкара България още по-сериозно във войната между Русия и Украйна на страната, която е угодна на САЩ!“.

Така отговори Ангел Георгиев от "Възраждане“ на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "49 НС чука на вратата. Дали ще успее този състав да създаде правителство?“.

След като изслушаха част от интервюто на на Джеймс О’Брайън за БНР от 14.02.2023 г. Беновска попита: "Завършвам с най-фрапиращото – всички партии са чули нашето послание и ще видим кой ще го изпълни! Костадин Костадинов "изби рибата“, като го нарече "мъжка секретарка“!“. Георгиев отговори "Той просто е казал истината! Но "избиването на рибата“ е от страна на американците, които директно казват – искаме това и това, да видим кой ще го изпълни!“. Той добави, че от "Възраждане“ са гневни, защото това е безцеремонна намеса във вътрешните работи на България!

Георгиев бе категоричен: "Имаме псевдополитически елит, с изключение на "Възраждане“, който е инструктиран отвън, командван отвън! На него му се заповядва, дават му се нареждания! Казва се – искаме това и това! И се очаква да се изпълни. Това показва васалитета, в който сме изпаднали! Това показва, че нямаме независима държава и независимо управление! Това показва, че ние сме една долнопробна американска колония! Мисията на "Възраждане“ е да спре това! Ако ние управляваме, никой няма да ни казва отвън и да чака изпълнение!“.

След като изслушаха част от речта на руския президент Путин от 21.02.2023 Беновска продължи: "Това е част от седмичния коментар, който озаглавихме "Беновска: Путин - "за“ семейството! Кои сте "придворни“ – САЩ– "диалектни“ БГ "политици“, "анализатори“ – че го дърдорите?“. Ангел Георгиев отговори, че американски придворни са участниците във всички досегашни Български парламенти, с изключение на "Възраждане“! "Тези формации – ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС, БСП, БВ – са директно контролирани отвън! На тях им бива нареждано и те, като добри подчинени, изпълняват! Те нямат свободата да мислят и да вземат решения за благото на българския народ. Затова и създадохме "Възраждане“, за да променим тази политика на преклонение, която следваме в момента!“.

"А как ще се преборим с този "неутрален по пол Бог“? Аз съм жена, Вие мъж ли сте?“, попита Беновска. Ангел Георгиев отговори: "Разбира се! Ние сме хора, които са консервативни и които изповядват истинските, традиционни европейски ценности! А не измислените ценности, които се опитват да ни пробутат! Долнопробните ценности, които ни налагат напоследък! Този процес в западните държави е напреднал, защото в него се влагат много средства, много пропаганда!“.

Ангел Георгиев съобщи, че до момента са събрани 300 000 подписа в подкрепа на референдума за запазване на българския лев. Очаква да бъдат събрани между 500 000 и 600 000 подписа!

Водещата пусна видео, на което се вижда как гранични полицаи от Северна Македония удрят български граждани, сред които и Георгиев, след което продължи: "Доста експресивно се опитаха да ви понатупат!“. Георгиев отговори: "Те не се опитаха, те ни удряха и ни биха без въобще да се притесняват! Това се случи на самия пункт, на бариерата, на влизане вътре. След като казах, че съм народен представител ме удариха три пъти по главата! Тоест това е едно посрещане по европейски, виждаме как РСМ спазва всички европейски ценности, демокрацията! Как няма произвол! Тоест това е една нереформирана държава! Това е живият наследник на Югославия, единственото място, където все още съществува, е РСМ и в този си вид тя няма място в ЕС!“. Той добави, че "Възраждане“ искат европейските институции да се заинтересуват от случая. ЕС просто иска да се разшири с още една държава, без значение дали тя потиска гражданите си с българско самосъзнание!