В коалиция ПП - ДБ няма никакво напрежение. Знаехме, че формулата на кабинета ще бъде много сложна и цената, която трябва да бъде платена, ще бъде много висока, но взехме държавническо решение, тъй като страната има нужда от редовно правителство. Това каза в ефира на bTV депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Андрей Гюров.

По повод напрежението между ПП - ДБ и ГЕРБ - СДС заради номинация за назначение на Виолета Лорер, съпруга на депутата от ПП - ДБ Даниел Лорер, Гюров заяви: "Взаимният контрол е знак, че системата започва да работи. Тя има нужда да изчисти процесите, за да може нещата да се стиковат по-бързо. Нещата вървят с добра скорост. Вървим в посока намирането на подходящите хора, които ще дадат резултат. Вземат се правилните решения, те отнемат малко повече, отколкото е необходимо, но това е свързано със саботажа с освобождаването на зам.-министрите и подаването на оставките на областните управители".

Правителството беше избрано миналата седмица, попълването на длъжностите в изпълнителната власт върви с добър темп. Нека да дадем време на кабинета, призова депутатът от ПП - ДБ.

Той коментира и създаването на временната парламентарна комисия по исканията на главния прокурор Иван Гешев за отнемане депутатските имунитети на Бойко Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП - ДБ).

Нашето намерение е тази комисия да свърши своята работа най-късно 18 юли. Трябва да вървим в посока, в която да се вземе решение. Това е правилният начин това да се случи, посочи Андрей Гюров.

Ние многократно призовавахме тези дела да бъдат вкарани в съда и там да бъде взето решение. Сега явно имаше нужда имунитетите да бъдат вкарани наведнъж. Комисията ще има за задача да установи има ли основание тези имунитети да бъдат поискани, както и да осветли начина, по който прокуратурата си е свършила работата, каза още Гюров.