“Искрено вярвам, че България може да стане друга държава, но това е изключително трудно. Нашето правителство се опита да тръгне срещу установения десен икономически модел, който ни закотви с години да бъдем последни в ЕС по доходи и по развитие. И само опитът да се смени тази посока събуди такава олигархична жестокост и медийна бомбардировка, която не помним в новата ни история." Това заяви водачът на листата на “БСП за България" в 14 МИР - Перник Александър Симов в предаването “Думата е ваша" по БСТВ.

Той обърна внимание, че голяма част от тази медийна атака персонално е била насочена срещу БСП, срещу лидера на партията и министерството, която тя оглавяваше. “Защото там се смени философията, че държавата трябва да бъде помощник на хората, а не инструмент за обогатяване на определени хора", подчерта Симов.

Кандидатът за народен представител от левицата е убеден, че ако има стабилно управление със силна социална насоченост, в период от 3 до 4 години България може “да излезе от политическото блато, в което се намира". “Затова трябва последователна социална политика и последователна промяна на философията как се управлява държавата", категоричен е Симов.

Той призова на тези избори хората да излязат да гласуват: “Мнозина още от сега вече готвят да пируват на трапезата на Борисов, защото си правят сметка, че хората няма да излязат да гласуват и ГЕРБ ще се изстреля отново на върха. Не трябва да го позволяваме. Достатъчно помощници си има Борисов - и ДПС, и ИТН, и “Възраждане". Време е да изненадаме статуквото."

“БСП е партията, която за 7 месеца, в състояние на четворна коалиция, успя да прокара основните си социални идеи. По това може да съдите, тъй като днес всички останали партии се опитват да си присвоят нашите постижения, но нямаше да има увеличени пенсии и безплатни детски градини без БСП. Те бяха в програмата на левицата и ние ги реализрахме. Така че гласувайте с №28 за партията, която не само обещава, а изпълнява", призова Александър Симов.