Доживях до такива подли времена, в които тези, които най-много се пенеха срещу заглушаването на "Свободна Европа" през комунизма, радостно да ръкопляскат на спирането на руските канали, дори и тези, които не са под санкции. И в случая обясненията с някакви виртуални "европейски директиви" са не просто измама, те прикриват една съвсем реална, мрачна и плашеща цензура. Това написа народният представител от "БСП за България" Александър Симов във Фейсбук, съобщиха от пресцентъра на ПП БСП.

Той обясни, че тези, които искат да гледат руски телевизии няма да спрат да ги гледат - съвременният свят осигурява десетки възможности за заобикалянето на забрани, а "спирането" само подсилва политическото напрежение.

"Оставете хората сами да преценят кое е пропаганда, кое е истина, кое е факт и кое е просто внушение. Заради това всяка цензура е вбесяваща и върховно глупава - тя отказва да признае правото на хората да мислят с главите си и сами да правят своите изводи. Това, в крайна сметка, е дефиницията на свобода. БСП като партия в най-новата история на България винаги сме били срещу такива действия", пише още Симов.