“Най-големият шанс в този парламент е да продължим живота на това правителство. То направи полезни и хубави неща. Беше подложено на жестока медийна бомбардировка, но много кризи бяха решени." Това каза народният представител от “БСП за България" Александър Симов в предаването “Денят On Air" по Bulgaria On Air, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Според него предсрочни избори няма да ни дадат стабилно управление. “Ако направим едни избори, бъдете сигурни, че ще направим и още едни, вероятно и още едни. Социологическите проучвания показват, че се очаква един много фрагментиран парламент, като най-голямата група ще има най-много 50-60 депутата. Затова считам, че си заслужава да положим усилия това правителство да оцелее", коментира социалистът.

По думите на Симов България има нужда от конкретни неща за изпълнение, за които е нужен работещ парламент, като даде пример с Плана за възстановяване и устойчивост, за който трябва да се променят 20 закона.

“Ще защитаваме идеите си. Който иска, да гласува. Който не иска, да обяснява на избирателите си защо не ги е подкрепил. Има политики, които могат да бъдат подкрепени дори и от “Има такъв народ". Слави Трифонов вече обяви,че ще подкрепи социалната част на бюджета. Защо да не подкрепят и някои други части?", изтъкна депутатът от БСП.

Според него никой не иска нови избори, защото всеки разбира, че това нищо няма да реши, а само ще ни вкара в нова политическа криза. Той прогнозира, че ако някой развали този парламент, той ще е големият губещ на следващи избори.

“Вот на доверие не ни е необходим. Който иска вот на недоверие, да го внесе, ще дебатираме и ще гласуваме", каза още Александър Симов.