“Остават точно 64 дни до предсрочните парламентарни избори. Готови ли сте за изборите?" попита Беновска. Александър Сиди отговори утвърдително, но си задава въпроса какъв е смисълът от тези избори. “Не мога да съм вдъхновен. За 2 години това са 5 избори и видяхме, че в България шества тежко лицемерие и абсолютна политическа глупост. Българският народ също не е вдъхновен, защото това, което се случва е меко казано идиотско, като започнем от канадския измамник, който обясняваше как нито един патрон не е заминал за Украйна, а днес във всички либерални медии в Европа Кирил Петков е спасителят на Украйна. “Политическата класа докара народа до това да няма никакви съпротивителни сили срещу толкова бесни и крайни лъжи, които Промяната правят" смята Сиди.  

Той поздрави служебното правителство за единствената правилна позиция по темата Македония. Сиди смята, че позицията по времето на Желев е била правилна за момента и това е запазило Македония от война тогава. Той подчерта, че 20 години Гърция не признава Македония, но няма нито един пребит грък в Македония и ако това се беше случило, щеше да се случи най-страшното - тежко блокиране и непризнаване на нищо. “Какво се случи, когато Македония капитулира изцяло пред гръцките искания и подписа споразумение? В Атина и Солун имаше милиони хора. Когато ние капитулирахме пред тази наша собствена историческа тема, на жълтите павета нямаше никой.  

Той подчерта, че единствената историческа личност, за която се говори като обща, е именно Гоце Делчев и е имало чествания на Априлското въстание по времето на сключения договор за добросъседство и приятелство, а днес Македония казва, че няма да допуска български фашисти да “плюкят" великана Гоце Делчев, роден в сегашния гръцки град Килкис, който е българския град Кукуш унищожен изцяло от гърците. Беновска отбеляза, че очаква ВМРО да се върне в политиката, защото без тях се нарушава балансът на тези въпроси. 

 

“На тези избори, без да провеждаме референдум, биха били своеобразен референдум, ще имате ли сили ВМРО, политическите партии и избирателите да бъдете малко по-критични, дори към неща, които вече приемаме за даденост - ЕС, НАТО, САЩ, Сорос и джендър пропагандата?" попита Беновска. Сиди отговори, че не вярва. Той разказа, че вчера е имало скандал в СОС, свързан с джендър пропагандата и Сорос. Съпредседателят на ВМРО подчерта, че подкрепя гражданската инициатива, която се бори с някои основни права. Александър Сиди разказа, че в началото на октомври миналата година граждански лица са направили няколко организации, за да съберат инициативен комитет в защита на лева и тогава се е появил Костадин Костадинов, който е казал, че ако не е той - няма кой друг да го прави. “Онези хора, които тогава говореха, ги няма в инициативния комитет. Има декларация, в която те казват - ние го оставяме на него, защото той ни заплаши, че ако ние тръгнем да го правим, той ще ни обяви за предатели. Какво предлагат Възраждане - Възраждане предлагат дата и час на смъртта на българския лев 2043 година и е тежко лицемерие да излезеш със значка, на която пише “Да защитим българския лев". Това е референдум кога да влезе еврото, това не е защита на българския лев. Тук говорим за тежко политическо лицемерие. 2018 година направи една голяма кампания, в която обясняваше как сега ще прави референдум. Беше събрал 221 000 подписа, беше ги опънал пред НС на едни маси, всичките папки, в които трябва да има подписи. Той тогава излезе и каза, че влиза да внесе тези подписи. Този човек отново обяснява, че ще прави защита на българския лев и ние сме тежко късопаметен народ" коментира Сиди. Той подчерта, че Ивайло Шопски и инициативният комитет, който ВМРО подкрепя, започват референдум с 3 много важни въпроса за българските граждани и който не слага срок на годност на българския лев, но казва, че няма проблем еврото да влезе, но да се случи, когато средните доходи в страната са средните в Европа. Другите два въпроса в референдума са за джендър идеологията и запазването на българската енергетика. “Да, ние подкрепяме гражданската инициатива - не може една партия да приватизира такъв въпрос като еврото, каквото прави Възраждане" заяви Сиди. Беновска каза, че една партия може да лидира с историята, личностите си, защото и Сиди е оставил подписка за референдума, под която ще се подпише, също както е направила и с подписката на Възраждане. Сиди заяви, че е нужно да има референдум и дори някой да е за или против еврото, е добре да се подпише, за да може да отиде и да изрази волята си на референдум и тази воля да е задължителна за политиците.  

 

По отношение на подписката за президентска република, Сиди заяви, че би се подписал и подчерта, че в последното работещо 44 НС ВМРО е променило закона за референдумите, който позволява да се говори на референдум за държавното устройство. “Първата политическа партия, която говори за президентска република е ВМРО още от 90-те години. Смятаме, че моделът трябва да бъде сменен" каза Сиди. Той подчерта, че имат готов проект какво искат да бъде променено в Конституцията, който миналата година е представен в комисията за Конституцията, на президента и на българските граждани. “Не може президентът, който е избран мажоритарно, да няма право на законодателна инициатива, а някой анонимен народен представител, който е бил 2 месеца в парламента, да има, защото е избран като се е скрил зад гърба на някой лидер. Заради това трябва да питаме хората" заяви съпредседателят на ВМРО. Филип Станев от ИТН спонтанно влезе в студиото и остави подписката, за да може и Александър Сиди да се подпише. Беновска обясни, че с това се дава пример за толерантност и отговорност към България и това е задължително в морала на политиката. Сиди се съгласи и каза, че това е основният проблем довел до толкова ниска избирателна активност. Той подчерта, че ВМРО в 44 НС са направили данъчните облекчения за деца, а миналата година Корнелия Нинова и Кирил Петков не са спрели да повтарят как те са го направили, а всъщност в 44 НС БСП не са подкрепили бюджета. Сиди добави, че Петков си е приписал увеличаването на пенсиите, което ВМРО е направило и 4 години са обяснявали как искат 300 лева да е минималната пенсия, която накрая е станала 350 лева. Съпредседателят на ВМРО подчерта, че са свърши много работа, но са били извадени от парламента заради фалшиви новини и манипулации, което води до изкривяване на политическото пространство и борба за 2 гласа повече и някакъв къс политически успех, след който партията да си тръгне.  

 

“Не вярвам на тези избори да бъде избрано правителство. Много упорито се говори за сценарий две в едно, което пак означава, че някой някъде пак се е разбрал, което означава, че пак някой кукловод очаква да не решим нищо" смята Сиди. Той заяви, че ще се явят на избори, очаква се решение на ръководните органи на ВМРО, но той в лично качество не вижда смисъл от тези избори, могло е да се удължи времето на този парламент до октомври. По отношение на пловдивския панаир Сиди коментира, че каквото и да се случи сега, нищо няма да се промени, защото въпросът с панаира е решен отдавна - по времето на Иван Чомаков и всички, които сега реват срещу това решение, тогава са го започнали. “Правенето на панаир вместо политика е основно действие, което се случва на политическата сцена" подчерта Сиди. Беновска сподели, че очаква решението на ВМРО дали ще участват на тези избори.