Нека да гледаме позитивно на нещата. Слушаме за галопираща инфлация, за кризи в различни сегменти, криза в енергетиката. Нашето министерство дава глътка въздух на малки и средни предприятия, на най-уязвимия сегмент от българската икономика, коментира в ефира на бТВ служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

Само по линия на Министерството на иновациите и растежа към бизнеса, към най-уязвимия сегмент, ще влязат 735 млн. лева до края на тази година. По-голямата част от този ресурс – 600 млн. лева идва по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, посочи министър Пулев. Този план работи, той е отворен. Призовавам бизнесът да се възползва, каза Пулев. Имаме отворена процедура по този план – 260 млн. лева за технологична модернизация, каза министър Пулев. По думите му срокът за нея е 21 септември.

Пулев добави, че работят упорито да отворят още една процедура по плана за около 30 млн. лева, която ще бъде достъпна следващия месец. Планът е отворен и той работи, ние от Министерството на иновациите и растежа правим всичко възможно, рамо до рамо с вицепремиера Пеканов, да осигурим тази устойчивост на средствата, коментира Александър Пулев.