Войната в Украйна до момента е отнела живота между 200 и 250 000 души. Ако пренесем това към мащаба на България тези жертви ще са 35 000 души. През последните 10 години при управлението на ГЕРБ България загуби 850 000 човека. Ако това се пренесе във формата на Украйна, това ще са 6 милиона души.

Това коментира пред bTV бившият енергиен министър Александър Николов.

"Вероятно в очите на тъжно говорещия бивш премиер Бойко Борисов може би аз съм Сашо Кеша. Големият проблем е, че при подобен тип говорене се стига до опростачване на нацията и опростачване в медиите. Как може вече да е стандарт един бивш премиер да говори на "бе“ в ефир", запита Николов по повод изказванията на Бойко Борисов.

"Човекът, който създаде една от най-големите национални катастрофи за страната ни и при чието управление продължителността на живота стана най-ниската в ЕС, с най-голямо отклонение от средния живот в Европа, си позволява и просташки език, и квалификации", каза още бившият енергиен.

"Моят професионален профил е отворен и винаги ще бъде. Имал съм позитивни професионални връзки с Цветелина Бориславова. По това време се създадоха две дружества. Бизнес отношенията ни приключиха, защото имахме различни визии за някои от нещата", посочи Николов. 

Той заяви още, че ще съди служебния енергиен министър Росен Христов, защото е използвал името му за изказване на неистински неща и вменяване на вина. "Когато става дума за нещо критично за България, се решава най-лесно с диалог", смята бившият министър.

Николов коментира и темата с доставките на газ и договорените цени.