Най-важният приоритет на КП "Български възход“ за Варна е стратегически план и дългосрочни решения за решаването на демографската криза. Това заяви Александър Николов, водач на КП "Български възход“ за 3 МИР – Варна, по време на среща с варненската общественост, на която присъства и председателят на партията Стефан Янев, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Варна. Николов уточни, че решаването на този проблем за морската столица  минава през няколко стъпки.

"През следващите 4 години трябва да обърнем тенденцията на все по-широко отварящата се ножица в разликата  между доходите във Варна и региона и доходите в София град. Т.е. трябва да започне изравняване на доходите и заплатите в морската столица да започнат да се увеличават.

Това е нашата най-важна цел, на която ще подчиним стратегията и всяко едно отделно решение, за което тази листа ще работи в рамките на следващия Парламент. Важният въпрос е как ще бъде изпълнена тази цел. Това означава предприемането на сериозни икономически, социални, здравни и образователни мерки,  които да бъдат насочени в посока изпълнение на нашата приоритетна цел – изравняване на доходите между Варна и София, а оттам и справяне с демографската криза, която се усеща все по-сериозно“, каза в заключение Николов.

 

Десислава ВАСИЛЕВА