Моето присъствие в политиката е пряка последица от протестите  и единствената ми амбиция е да променя посоката и приоритетите, които отстояваме като държава и общество. Като член на един от най – силните икономически съюзи в света, Европейският съюз  не е само Брюксел или Стокхолм, а следва да бъде  Видин, Русе,  Варна, и всеки един български град. Това заяви за Радио "Фокус" - Варна водачът на ПП "Български възход“ в 3 МИР – Варна  Александър Николов .  Той посочи, че зад силната и успешна  държава, стои силен и уверен народ, който отстояващ националния си интерес .

"Националният ни интерес  е – отстояване на позициите ни при взимане на политическите решения, търсене на най-добрите варианти за решаване на енергийната криза, инфлацията, овладяване на  спекулата и рестартиране на всички проекти със стратегическо значение.

Едва когато решенията започнат да се взимат на база – национален, а не единствено частен или външен интерес, тогава ще видим българския възход.

А ние имаме силата, волята и мотивацията да го направим. Демографската криза и негативния и тренд е най-обективната и за съжаление  - слаба оценка за лошите управленски решения“, категоричен бе Александър Николов.

Той посочи, че цената на прехода е била висока -  многократни компромиси с националните ни интереси – финансови, икономически, социални, демографски.

"Погрешните решения и лошите резултати от тях, принудиха мнозина да потърсят препитание в чужди страни, а тези, които останаха плащат цената на ниските доходи, липсата на равен старт, справедливост и получават проблеми в здравеопазването и социалната политика.

За да  догоним средното ниво и качество на живот в ЕС, следва да имаме качествено лидерство и отстояване на приоритетите на отделните части на нашето общество в глобалния свят“, каза в заключение водачът на листата на ПП "Български възход“ Александър Николов.