Предизборната кампания пое в погрешна посока - негативизма и вменяването на страх в хората преобладават в политическото говорене - от конфликта в Украйна, проблема с доставките и цените на енергоносителите, както и инфлацията. Дългосрочната задача е реализиране на стратегическите проекти, мерки по демографията и изоставането на част от регионите на страната спрямо столицата, по качество, доходи и стандарт на живот. Това заяви водачът на КП "Български възход" в 3 МИР Александър Николов. Той посочи, че хората вече са се пренаситили от обвинения, които след края на кампанията оттичат в небитието, но реалните им проблеми остават нерешени.

"Светът се намира  в икономическа криза, която при негативен сценарий може да се превърне в една от най-тежките за последните 100 години.

Обещанията за лесни и бързи решения, с бързи резултати са празно говорене и това е ясно за гражданите.  Ще отнеме години икономиката да се съживи и да се върнем към показателите от преди пандемията и конфликта в Украйна.

В сегашната ситуация политиците следва да оставят назад тясно партийния интерес и да се търси национално съгласие по най – важните решения за обществото.

Лидерите са тези, които ще трябва да намерят механизмите и инструментите, с които да преведат страната през тези предизвикателства.

Червените линии са провокирани единствено от натрупаните междуличностни конфликти на отделни лидери. В ситуация като днешната, егото трябва да остане назад.

Аз смятам, че най-важното за хората е да видят работещ  парламент.  Няма как да чертаеш червени линии, когато търсиш доверието на хората, за да ги представляваш в институция над която пише "Съединението прави силата“", каза в заключение Александър Николов

Десислава ВАСИЛЕВА