Изненадата която готвим е едно много хубаво представление-комедия, наричаме го “Русата комедия", защото има много блондинки. Пиесата “Мъж мечта" е написана за нас специално и утре е премиерата в “Tehatro отсам канала" от 19,30 ч. Това каза в предаването “Животът на фокус" по Радио “Фокус" с водещ Ася Александрова актрисата Десислава Моралес.

Харесва й да играе в театър, но най-много харесва репетиционният период. Защото е най-забавен, може да импровизира, да се отпусне и да си измисля какви ли не щуротии, лиготии. “Аз обичам репетициите, но киното е моята любов, моята страст, моята детска сбъдната мечта. Майка ми е изиграла много важна роля за избора ми на професия. Аз си представях от малка как от едната стая, влизайки в друга ме следи една камера. Въображаемата камера са първите ми стъпки в актьорската професия, намислях си някакви етюдчета, фантазирах си някакви неща. Вярвам в прераждания и мисля, че то е нещо отпреди", сподели Десислава Моралес.

По думите й тя късно е решила да кандидатства актьорско майсторство, въпреки, че винаги това е искала да прави. В началото на 90-те години се е снимала с “Бел епок" в клипове и реклами. На 24 години е кандидатствала две години поред в НАТФИЗ, но не я приемат и завършва актьорско майсторство в Славянския университет. Играе в детски постановки в “Theatro зад канала". Снима филми, актьорската професия за нея е благословия, изкуството е начин да изразява божественото в себе си  Меломен е и се чувства изцяло като музика -  за нея всичко е плавно, лесно, леко. Обичам да слушам много рок. Обича предизвикателствата,  обича да е динамично и донякъде трудно, защото я предизвиква. Обича да визуализира образите, които пресъздава, защото така ги усеща и си ги представя.

Обича комедийните роли, но в американските продукции играе зли вещици, които обожава и не й се излиза от образ след това, защото са интересни и й е забавно. “Излизам от образ,но си ме държи една еуфория, изразявам се по начина на героите си, даже още по-преиграно и възбудено. Децата ми също се снимат от бебета, синът ми участва в “Котките", а дъщеря ми и сина ми в “Двамата българи от ново време". В момента дъщеря ми е на 21 г., а синът ми  на 19 г.  Снима се с братя Аргирови, Big Mama Scandal, Reba Light, дует “Експоуз", Краси Аврамов", обясни Десислава Моралес.

Киното и театралната сцена би искала да сподели с Ирен Кривошиева, Ани Михайлов, Биляна Казакова, с толкова много професионалисти, Симеон Лютаков, Башар, който й е много близък приятел. Толкова много талантливи хора има. "Късметът е важен в една професия и труда, и да не се отказваш,  трудностите каляват волята. Трудните моменти съм преодолявала с музика. В личния ми живот има толкова много хора около мен, аз не усещам липса от нищо. Чувствам се недосегаема с всички тези хора около мен, и децата ми", допълни актрисата..

Не си е партнирала с Морган Фриймън и Доналд Съдърланд, но си е общувала на снимачната площадка с тях. “С Рей Лиото съм снимала една сцена. С Крисчън Слейтър бях студентка и първата ми по-специална масовка се води, там падат едни стъкла, той е полицай, те се рушат върху мен, прегръща ме, пази ме, това е първият ми контакт. След това вече аз съм омъжена, имам си дечицата, той пак идва в България, аз отивам на кастинг и ме избират да играя негова жена. И аз тогава му припомних за първите ни снимки. Толкова мил и слънчев човек, говори си с децата ми, все едно беше техен приятел. С Жан Клод Ван Дам дъщеря ми Летисия игра негова дъщеря. Със Стивън Болдуин, там вече и аз и Летисия си партнирахме с него" отбеляза актрисата.

Според нея няма разлика в работата между български и американски продукции, единствено езикът е различен. Снимала е както с български професионалисти, така и с талантливи български студенти, които знаят какво правят, но нямат такъв богат опит. Тя е изключителен меломан и не пропуска концерти. “На последния концерт бях на Глен Хюс, беше нещо магично, с Ники Кънчев се видяхме. На концертите съм винаги на първа линия, най-отпред, да дивея, да куфея, да усетя емоцията. Никога не съм се предавала, чувствам ли нещо вътре, в цялата ми душа,  да живее в мен, няма как, няма нещо, което да ме откаже",  сподели Десислава Моралес.

“Бившият ми съпруг е американец, с който сме в прекрасни отношения. Съжителството с чужденец е до човека, как си възпитан, но като че ли чужденците имат повече уважение и не делят женска от мъжка работа. Сегашният ми приятел е българин, аз съм се чувствала богиня и с американец, и сега се чувствам така с българин до мен, много зависи жената каква е. Най-силното оръжие на една жена е нежността, а много жени забравят да бъдат нежни, като че ли. В много мъжки времена живеем, но сме жени! Трябва да се научим всички на безусловна любов, разбирателство, уважение тогава няма какво да те спре", подчерта актрисата.

“Мечтите ми в личен план са толкова много и са за хората, които обичам. Филми, много, много, много филми със сценарии вдъхновяващи, с талантливи професионалисти. И в музикални клипове искам да снимам, рокаджийски, ако може. Много мечти имам. Всеки мой ден е различен, толкова е хубаво, Господи. Трудно е да си на свободна практика и когато нямам ангажименти ходя в залата, тренирам, виждам се с приятели. Аз имам много енергия и трябва да правя нещо. Любовта е безгранична и тя продължава във всички животи, когато е истинска има ангели, има светлина, има музика", отбеляза Десислава Моралес.

Ася АЛЕКСАНДРОВА