Частично бедствено положение обявиха в карловските села Богдан и Каравелово. Основание за издаване на заповедта е високото ниво на водата в речните корита, преминаващи през селата. Какво направи държавата до този момент и защо се допуска бедствие да застрашава отново населението? В сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" ще разговаряме с кмета на Община Карлово - д-р Емил Кабаиванов и активистката Ани Иванова, която е и инициатор на Местната гражданска инициатива – възстановяване на село Каравелово".

Квалифицирани чуждeнци извън ЕС ще могат да идват по-бързо и по-лесно да работят за България, защото страната ни вече има по-добре работещи сини карти. За добрия пробив и постигнатия успех ще разговаряме с Добромир Иванов, изпълнителен директор на BESCO.

Седмица на отворените врати под надслов "Заедно в борбата срещу рака“ организират от "Комплексен онкологичен център – Пловдив“. Кампанията е по повод 04 февруари – "Световен ден за борба с рака“ и ще се проведе в периода 30.01.2023 г. до 03.02.2023 г. В ефира на "Фокус" ще ви срещнем с доктор Веселина Йорданова, началник на Диагностично-консултативния блок в КОЦ – Пловдив.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Йоланда Пелова.