Броени часове до срещата на "Дондуков“ 2, на която кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще представи пред държавния глава Румен Радев готов състав на проектокабинет и министри. Какви са шансовете да бъде съставено правителство с първия мандат и в каква посока ще поеме политиката у нас, ако не се случи? Какъв е правилният подход, по който трябва да действат лицата на България – депутатите, за да излезем от политическата криза. По тези и други теми разговаряме с политолога Борислав Ангелов на 12 декември в "Добро утро, България" на Радио "Фокус". Ще коментираме и нашумелия скандал в БСП. В петък Явор Божанков бе изключен от парламентарната група на социалистите, защото гласува в полза на предложението да бъде изпратена военна помощ на Украйна. Какво показва поведението на левицата и правилно ли е решението им? Отговорите очаквайте след 08:20 часа. 

Преди това тема на фокус ще бъде здравеопазването. Ще чуем интервю на колегата Йоланда Пелова с д-р Иван Тонев – началник на Отделението по медицинска онкология и пневмология в КОЦ-Пловдив. Той коментира влиянието на пандемията и ваксините срещу COVID-19 върху онкоболните пациенти. Д-р Тонев ще даде светлина върху съвременните методи за лечение на онкологични заболявания.

След 09:30 часа в ефира на Радио "Фокус“ говорим за предизвикателствата, пред които са изправени производителите на брашно. Как повлиява инфлацията, войната и последствията от пандемията? Темата коментираме с Даниела Петков – производител и собственик на мелница. С нея ще разговаряме и за поевтиняването на хляба и нулевата ставка ДДС ли доведе до този резултат.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус“ и сутрешния блок "Добро утро, България“ от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.