"Продължаваме промяната" получи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Кандидатът за премиер акад. Николай Денков заяви, че партията ще търси обединение около четири национални политики. Стана ясно, че на срещата за обсъждане БСП не са подкрепили документа, а ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" не са присъствали на разговорите. Какви са възможностите за съставяне на правителство или както се заговори - за "кабинет на малцинството". Тези и други теми коментираме На 4 януари в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" със Стоян Стоев от "Продължаваме промяната". На кого ще бъде връчен евентуален трети мандат и какво следва? Отговорите след новините в 08:00 часа.

И още - стана ясно, че полицията в Иран отново следи за носенето на хиджаб от жените. Какво се промени след протестите, които се състояха ноември месец миналата година у нас, в защита на правата на жените в Иран? По темата разговаря Ивайло Ябълкаров, психолог и активист от Фондация "Мисия криле". Защо няма промяна и кога институциите ще обърнат внимание? Да очакваме ли последващи протестни действия и ще помогнат ли те? Отговорите очаквайте от Ивайло Ябълкаров.

В първата седмица от новата 2023 година ще проследим какво са ни подготвили звездите и какви са астрологическите тендеции през годината. В предаването разговаряме с астролога Антоанета Салфидж. Каква ще бъде 2023 година, към кои зодии ще бъде благосклонна и към кои не чак толкова? Отговорите очаквайте след 09:20 часа.

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.