Броени дни преди края на 2022 година говорим за отпечатъка, който остави тя в един от най-повлияните от условията, в които живеем, сектор - икономиката. На 29 декември в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" разговаряме икономическия съветник от КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова. С нея ще си говорим за сферите, които пострадаха от икономическата криза, за минималната работна заплата и за желанията на гражданите. Ще я попитаме и за отражението, което би дало върху българските граждани приемането ни в еврозоната.  

В минутите след 09:00 часа коментираме нашумялата през последните дни тема, а именно това, че български разследващ журналист е обявен за федерално издирване от Русия. Коментар на събитията очакваме от доц. Георги Лозанов – преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет и бивш председател на Съвета за електронни медии. Какви действия трябва да предприеме България и каква трябва да е реакцията на европейските институции? Отговорите очакваме от доц. Лозанов.  

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.