По инициатива на регионалния министър арх. Иван Шишков беше извършена инспекция на ремонта на жълтите павета в София. В търсене на решение как проектът да бъде изпълнен качествено се озоваха кметът на София Йорданка Фандъкова, нейният заместник по строителството Ангел Джоргов, председателят на Общинския съвет Георги Георгиев и представители на изпълнителя на ремонтите дейности в този участък. С министър Шишков беше и един от заместниците му в МРРБ - Десислава Георгиева.

Какво решиха след като проверката приключи? Как ще спасяват жълтите павета - една от емблемите на град София? Отговорите на тези и други въпроси очаквайте в сутрешния блок "Добро утро, Българя" на Радио "Фокус" от Ангел Джоргов, зам.-кмет на Столична община в направление "Обществено строителство".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов очерта формула за редовен кабинет.

Защо Борисов предложи Христо Иванов за премиер и какво се крие зад споменатия от лидера на ГЕРБ нов обществен договор? Очаквайте коментара на политолога проф. Евгений Дайнов.

И още: След 08:30 часа - какви са очакванията за цената на хляба, предвид нетипичното за месец януари време, което ще се отрази на зърното и реколтата от пшеница? Прогнозата ще бъде на Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Кои са най-търсените апартаменти и какво предлага имотният пазар в началото на 2023 година? Последните тенденции ще научим от Васил Люнчев, анализатор на имотния пазар.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.