На 8 декември – денят, в който отбелязваме Студентския празник, тема на фокус ще бъдат именно българските студенти. Пред какви предизвикателства са изправени днес и кой трябва да поеме отговорност за решаване на проблемите им? Каква е ситуацията със сметките в студентските общежития в София и има ли развитите по казуса от началото на годината? По тези и други теми разговаряме с Ангел Стойков – председателя на Студентски съвет при УНСС, в "Добро утро, България" на Радио "Фокус". Ще коментираме и възможността на средностатистическия студент да си позволи да празнува 8 декември. 

Преди това, обаче, ще обърнем внимание именно на цените на кувертите и пакетите за Студентския празник. По темата разговаряме с председателя на Института за анализ в туризма Румен Драганов. С него коментираме заетостта на хотелите и къщите за гости на днешния ден и най-предпочитаните от студентите дестинации. Ще си говорим и за кувертите за коледните и новогодишните празници и каква част от българските граждани са избрали да празнуват у нас.  

След 09:30 часа гост в студиото на "Фокус“ ще бъде европейската шампионка по кикбокс при жените - Александра Димитрова, която взе титлата в категория 52 кг., стил "Фул контакт“. Как е преминало Европейското първенство по кикбокс в Анталия и какво е да бъдеш жена в боен спорт, са част от темите, които коментираме с Александра Димитрова.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус“ и сутрешния блок "Добро утро, България“ от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.