Серия от мощни трусове разтърсиха Турция през вчерашния ден. След първото земетресение с магнитуд 7,4, министърът на вътрешните работи на Турция съобщи за 6 вторични труса от над 6 по скалата на Рихтер. Загиналите в следствие на бедствието са над 2300 души. Каква е ситуацията и има ли опасност от силни земетресения у нас? По темата разговаряме на 7 февруари в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ с дежурния сеизмолог от Националния сеизмологичен център. 

Освен прогнозите на експертите ще чуем и съветите на хората, които се справят с последствията от бедствия. Гост в ефира на "Фокус“ ще бъде гл. инспектор Александър Дамянов от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“. С него разговаряме за мерките и действията, които трябва да бъдат предприети преди, по време и след земетресение.  

И още: Тема на фокус ще бъдат потребителите. Какви рискове крие занижаването на качеството на продуктите в търговската мрежа? Как да реагираме, когато забележим некачествен продукт? Тези и други теми коментираме с председателя на Сдружение "За достъпна и качествена храна“ д-р Андрей Велчев.  

В края на предаването ще научим какво време ни очаква през седмицата и месеца. Ще имаме ли отново кодове за опасно време и какво съветват синоптиците? По темата разговаряме с дежурния синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология.  

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света. 

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.