Един от най-добрите неврохирурзи у нас и в света проф. Николай Габровски, пое папката от президента Румен Радев за първия проучвателен мандат. Кандидатурата на специалиста беше излъчена от ГЕРБ-СДС. Защо партията заложи на непартиен играч? Успешен ход ли е това? Ще спаси ли живота на 48 НС проф. Николай Габровски? Тези и други въпроси ще обсъдим в ефира на "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с доц. Милен Любенов, преподавател в Катедра "Политология“ на Софийския университет, бивш секретар по вътрешна политика в Президентството между 2012-а и 2017 година.

На Никулден ще ви срещнем и с градоначалника на Община Смолян - Николай Мелемов. Какво го мотивира години наред да управлява и да се грижи за местните жители? Какви са бъдещите му намерения? Очаквайте разговор от първо лице след 08:30 часа.

Държавата увеличи данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания. С изменение на Закона за държавния бюджет за 2022 г. можем да изискаме възстановяване на данъци в размер до 600 лв. при едно непълнолетно дете, до 1200 лв. при две, до 1800 лв. при три и повече деца, както и до 1200 лв. за всяко дете с увреждане. Как да се случи всичко това? Какви права имаме и как да си получим парите? Темата ще коментираме с Анелия Гечева, счетоводител от Община Раковски, обсласт Пловдив.

Ще проследим всичко важно случващото се у нас, в Европа и света.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.