Какви са перспективите пред политиката на България? Ще има ли успешен изход от преплитането на наследени и нови разбирания за управление на страната? Предстоят важни политически седмици - какви линии начертаха първите няколко дена от новата година родните политици? Очаквайте разговор в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с политолога Иван Начев, изпълнителен директор на Българското училище за политика "Димитър Паница“.

Киев поиска от България бронетанкова техника, а служебният кабинет предложи на парламента да ратифицира допълнителното споразумение между военните министерства на България и Украйна, според което за всеки нов транш военна помощ за Киев трябва да има решение на Народното събрание.

Ако парламентът ще одобрява всяка нова доставка на оръжие за Украйна, какво може да очакваме оттук нататък - смислен дебат по темата или популистко говорене?

Каква международна политика води България и на какво ниво са международните ни отношения? Отговорите на тези и други въпроси ще обсъдим с международния анализатор д-р Станислав Бачев.

Ще отправим поглед към бъдещето с астролога Валентина Маренова, която обича да казва - "предупреден значи въоръжен". Какво да очакваме 2023 година? За какво ще ни предупреди и с какво ще ни въоръжи? Не пропускайте интересния разговор с нея.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.