Пореден уикенд, белязан от множество катастрофи, някои от които с фатален край. Защо хора плащат с живота си за грешките на други, какво пропускат участниците в движението и какви мерки трябва да бъдат предприети. Тези и други теми коментираме на 30 януари в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

И още: Личните лекари настояват за увеличение на потребителската такса при преглед - какви са конкретните желания на медиците, как да се справим с липсата на специалисти и с тази на медикаменти. По темата разговаряме с д-р Николай Колев - член на УС на БЛС.

Друга печална новина, белязала последните дни, е тази за убитата и погребана в септична яма жена от Варна. Защо ставаме свидетели на пореден случай на брутално убийство на жена от партньора й? Даваме гласност на темата за домашното насилие, но защо резултите са такива? На въпросите отговаря Юлия Андонова от Фондация ПУЛС.

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.