Акценти в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" на 29 ноември:

-Пореден смъртен случай на жена, плод на ревност от страна на съпруга й. Откриха мъртва майката на две деца от пловдивското село Пъдарско, която два дни бе издирвана от полицията. Мотивът за убийството е ревност. Зачестяват ли случаите от такъв характер и кои са индикациите, че ситуацията може да излезе извън контрол - отговорите в "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от криминалния психолог Тодор Тодоров. С него ще говорим за поведението на жертвата и за това на насилника. 

-Тема на фокус ще бъде и агресията в спорта. Мачът за купата на България между "Миньор" – Перник и "Берое" се превърна в бойно поле за агитките на двата отбора. Със спортния редактор на Радио "Фокус" Цвети Христова коментираме поведението на феновете и последствията за отборите. На какво възпитаваме децата, които харесват футбола, и не се ли научихме на толерантност - отговорите след 08:30 часа.

-Началото на зимния сезон дойде с мокро време и няколко катастрофи. Защо с влошаването на времето зачестяват и пътните инциденти - поведението на шофьорите или това на управляващите оказват по-голямо влияние? Темата коментираме с експерт от Института по пътна безопасност. 

-Обръщаме внимание и на зимата в планината. Планински спасител от Планинската спасителна служба (ПСС) ще даде съвети за какво да внимаваме през студеното и мокро време и информация какви опасности крие зимната планина.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус“ и сутрешния блок "Добро утро, България“ от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.