Рунд пореден на новите - стари 240 депутати. Този път силите бяха съсредоточени върху попълване на постоянните комисии в Парламента. Именно те са разковничето за това работата на 48-ото Народно събрание да се отприщи, тъй като без да са конструирани комисиите, депутатите не могат да започнат работа по нито един закон. Защо поредната задача на народните представители се оказа причина за нов спор? Защо "Продължаваме промяната" поискаха оставката на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов? До кога ще я караме със скандали, а не с дела? За словесните престрелки между депутатите ще разговаряме в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" след новините в 8:00 часа с Петър Куленски от втората политическа сила след изборите на 2 октомври - "Продължаваме Промяната".

Премиерът Гълъб Донев смени националния координатор по киберсигурността на страната ни. Това се случва след хакерската атака, която засегна сайтове на институции. Кои са основните задължения на националния координатор? Какво липсва и трябва да се направи у нас във връзка с киберсигурността? Какви са новите тенденции в сферата на кибербезопасността? Очаквайте след 09:30 новоназначения на поста – Петър Кирков.

На фокус отново ще е работата на държавата, но този път през призмата на новия български филм "Рибена кост" на Драго Шолев, чиято премиера е на 4 ноември. Ще поговорим за безсмисления вакуум на държавната машина и абсурдите с административен привкус. 

И още - ще проследим важните и предстоящи събития у нас.

Започнете деня си със сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.