Последният петък на ноември, известен с името си "Черен петък", предстои голямото пазаруване. По-чувствителните към изгода ще се впуснат, пазарувайки безцелно, може би, привличайки се от червените или оранжеви етикети? За какво да внимаваме и как да не ни прецакат? Преди да сте хукнали към мола, ще обсъдим тези и още интересни въпроси с експерта в тази област - Габриела Руменова, която е била дългогодишен PR на Комисията за защита на потребителите.

След новините в 08:00 часа очаквайте: Докога политиците ще лъкатушат държавата и къде са големите пробойни? Възможна ли е някаква колаборация за работеща коалиция? Гост в ефира на "Добро утро, България" на Радио "Фокус" ще бъде политологът проф. Евгений Дайнов.

Поредно нападение срещу български клуб в Северна Македония. До какво ще доведе агресивното поведение и нападение срещу българите? Как реагираха от МВнР на България и как отекват подобни събития в Брюксел? Очаквайте коментара на Александър Йорданов, бивш посланик на България в Македония и настоящ евродепутат от ГЕРБ-СДС, който ще бъде наш гост в студиото.

Най-старото и авторитетно висше учебно заведение у нас "Св. Климент Охридски" празнува патронния си празник. Какво е нивото на преподаване и възприятие днес? Нужни ли са реформи във висшето образование? В празничния ден на Софийския университет ще разговаряме с ректора на Алма Матер - професор Анастас Герджиков.

Ще проследим всичко важно случващото се у нас, в Европа и света.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.