След жестокото нападение над Христиан Пендиков, секретар на организацията "Цар Борис III“ в гр. Охрид, напрежението между България и РСМ отново ескалира. На фона на нажежената обстановка Буяр Османи заяви, че всеки, който казва на Македония, че е българска, няма да има право да влиза в РСМ. Защо ситуацията излиза извън контрол и има ли път към потушаване на огъня? Темата коментираме на 24 януари в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с историка проф. Пламен Павлов.

След анализа на професора ще засегнем далеч по-положителна тема. Срещаме ви с Вилислав Славев и Александра Кисова от онлайн платформата за удължаване живота на дрехите Unboxd. Те ще ни разкажат за идеята и целите на проекта.

И още: Предстои "Седмица на отворените врати" на КОЦ-Пловдив. Кога и къде ще се проведе? От какви изследвания могат да се възползват гражданите? На въпросите отговаря д-р Десислава Ташкова – началник отделение "Клинична патология“.

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.