Два поредни дни - три случая на преследване на нелегални мигранти от страна на органите на реда, единият от които приключи с фатални последствия. Полицай е с опасност за живота, след като пострада при катастрофа във вторник на Околовръстното шосе на София с участието на бус, превозващ сирийски мигранти. Какви мерки трябва да бъдат предприети и каква е оценката на риска за националната ни сигурност - отговорите очаквайте в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и експерт по национална сигурност проф. Димитър Димитров.

За пореден път е извършено посегателство срещу българския културен клуб "Цар Борис III" в Охрид. Помещението е с разбити прозорци, след като по тях са хвърляни камъни. Инцидентът се случи в началото на седмицата. Кадри от вътрешността на клуба показват множество стъкла по пода. Защо и каква трябва да е позицията на България - след 08:30 часа по темата разговаряме с историка проф. Пламен Павлов. И още - коментараме кое наложи забраната на българските дружества в РСМ и подплатен довод ли са имената им - отговорите от проф. Павлов.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус“ и сутрешния блок "Добро утро, България“ от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.