В навечерието на най-светлия празник през годината – Бъдни вечер, говорим за добротата, топлотата и загрижеността. На 23 декември в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" разговаряме с Наталия Делчева - председателят на Управителния съвет на Фондация "Подари усмивка". Тя ще разкаже повече за неправителствената организация и за кампаниите с кауза, организирани по случай празника. Преди Коледа с нея ще си говорим за доброто в хората и за желанието им да помагат.

Преди това в ефира на "Фокус" разговаряме с психолога Иван Игов. Проучване на "Алфа рисърч" показва, че близо 60% от българите очакват 2023 година да бъде по-лоша за страната. Защо българските граждани са песимисти и какво трябва да се промени, за да можем да имаме добра и положителна нагласа? Кои са факторите, които влияят на поведението ни, и как възрастните прехвърлят страховете си върху децата? Тези и други теми коментираме със специалиста след 08:00 часа.

Накрая на предаването на фокус ще бъде актуалната тема за отрупаните коледни и новогодишни трапези. Как да се предпазим от преяждане по време на предстоящите празници и какво е хубаво да правим след тях, за да разтоварим организма си? На въпросите отговаря диеотологът д-р Мария Русинова.

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.