От 1 януари бе отменена мярката за отстъпка от 25 ст. на литър от масовите горива, в следствие на което депутатите решиха някои от потребителите да получават ваучери за горива или карти за градски транспорт. Какви са критериите и механизмите? Как ще се прилага новата мярка? Темата коментираме в сутрешния блок “Добро утро, България" на Радио “Фокус" на 20 януари с доц. Щерьо Ножаров - икономически съветник в Българската стопанска камара (БСК) и преподавател в Университета за национално и световно стопанство.

И още: Зърнопроизводителите алармират, че реколтата е под висока заплаха заради измененията във времето и сезоните. Каква е ситуацията с царевицата и пшеницата? Пред какви предизвикателства са изправени производителите? На въпросите отговаря доц. Наталия Петровска - директор на Институт по царевицата – Кнежа.

Тема на фокус ще бъде и пазарът на автомобилите в България. Какви са цените? Търсенето отговаря ли на предлагането? Каква е ситуацията с вносът у нас? Разговаряме с автомобилния експерт Филип Лазаров или по-известен като “Филип бричката".

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.