В края на миналата седмица на заседание на Столичния общински съвет бе приета наредба за въвеждане на нискоемисионни зони в София, в които забрана за влизане ще имат най-замърсяващите коли от първи и втори екологичен клас. Как ще се осъществява контролът, какви са предвидените глоби и за какви периоди ще важи забраната? На въпросите отговаря заместник-председателят на Комисията по транспорт към Столичния общински съвет Зафир Зарков в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" на 16 декември. С него ще коментираме и какви са дългосрочните резултати, които се очаква да бъдат постигнати с влизане в сила на решението. Каква е ситуацията с таксиметровите шофьори и тяхната дейност? По темата говори Зафир Зарков.

След 09:30 часа в ефира на Радио "Фокус“ ще чуем интервю на Йоланда Пелова с д-р Антоанета Томова – началник Отделение по онкология и онкологични заболявания в гастроентерологията към КОЦ-Пловдив. От нея ще научим какви са тенденциите, които наблюдават специалистите при различните видове рак, и какво показва статистиката. Д-р Томова коментира и какви са начините за по-ефикасното и навременно откриване на ракови заболявания на ранен етап.

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус“ и сутрешния блок "Добро утро, България“ от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.