Турция отново се сблъска с тероризма. Главният заподозрян - жена, която вероятно е носела взривно устройство в чантата си. Защо атаките срещу цивилни не спират? Какво говори почеркът на атентата и кой стои зад него?

И докато Истанбул проследява стъпките на терориста, Володимир Зеленски отново обяви, че Украйна е готова за мир. Освободеният Херсон е най-големият военен успех за страната от началото на войната с Русия. Какво следва? Всички тези международни теми ще обсъдим в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с дипломатът и бивш председател на Комисията по външни политики в НС Димитър Гърдев.

"Продължаваме Промяната" започва разговори с три партии за Бюджет 2023 година. Какви са целите на тези срещи и защо ПП избра "Възраждане", ДПС и "Български възход"? Актуалните политически теми и процеси ще обсъдим в ефира на "Фокус" с депутата от ПП Йордан Терзийски.

След новините в 9.00 часа ще ви срещнем отблизо с невероятната Дария Симеонова, която изигра главната роля във филма "Майка" - българското предложение за "Оскар" тази година, коeто обаче беше елиминиранo от Академията за филмово изкуство в Лос Анджелис заради 3 минути повече английска реч. 

Ще проследим всичко важно случващото се у нас, в Европа и света.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.