7 години след трагичните терористични атаки в Париж, които взеха множество жертви, мощен взрив избухна на оживена пешеходна туристическа улица в Истанбул. Към момента сведенията са  6 загинали и 53 – ма ранени. Какви са възможните сценарий и можем ли да говорим за терористичен атентат? На въпросите отговаря доц. Искрен Иванов – политолог, международен анализатор, експерт по международна сигурност и управление на конфликти, в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус".

Преди това обръщаме поглед към протестиращите в подкрепа на човешките права в Иран. Какви са очакванията към държавата и какви действия трява да бъдат предприети - темата коментираме с Ивайло Ябълкаров – психолог и активист от Фондация "Мисия криле", които бяха част от организаторите на протеста в столицата.

Как да се предпазим от нелоялни търговски практики в месеца на "Черен петък" ? Отговор очаквайте след 08:30 часа от председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев. Той ще коментира и нарушенията, за които ще следи Комисията. Ще чуем и очакванията за това какъв ще бъде интересът към промоционалните стоки в условията на инфлация и множество кризи.

След 09:30 часа продължаваме с темата за пазаруването, но от другата страна – психологическата. Психологът доц. Маргарита Бакрачева говори за "шопинг терапията", за манията по пазаруването и за това кога то става нездравословно. Как да се справим с желанието да се презапасяваме ненужно – съветите от доц. Бакрачева.

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус“ и сутрешния блок "Добро утро, България“ от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.