В деня, в който отбелязваме Свети Трифон Зарезан, честван като Ден на лозаря, и празника на Свети Валентин, си говорим именно за виното и любовта. На 14 февруари в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ гостува д-р Владимир Димитров – икономист в Института по лозарство и винарство в Плевен. С него си говорим за винопроизводството и частта, която заема в културния живот на българите.  

С Лидия Юрукова – собственик на бутик за цветя в столицата, отправяме поглед към Свети Валентин. Тя ще ни даде съвети и ще препоръча най-подходящите подаръци за празника. Кои са най-предпочитаните цветя и каква е тяхната символика? Темата коментираме след 08:30 часа. 

И още: Голяма част от гражданите са резервирали почивки по повод 14 февруари или пък са избрали заведения и ресторанти. Какво да правим, ако възникне проблем с резервацията ни, към кого да се обърнем и ще получим ли обезщетение? На въпросите отговаря Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите". С нея ще коментираме и нашумялата от началото на годината практика в търговските вериги да се таксуват пластмасовите кутии за храна. Защо няма алтернатива и кои са отговорните институции? Отговорите очаквайте след 09:20 часа.