Държавата затяга контрола над престъпността, борбата с наркотрафика и каналджийството. Усилията излизат дори извън границите ни - ще си сътрудничим с Турция. На по-късен етап МВР и Прокуратурата обявиха, че ще работят заедно и ще полагат общи усилия, за да се борят срещу дрогата в училищата. А от миналата седмица в страната е в ход акция "Бяло". Това ли е прекият прекият път към постигане на реални резултати? Каква мобилизация още е необходима? Тези и други въпроси ще обсъдим в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" със старши анализатора от Центъра за изследване на демокрацията - Тихомир Безлов.

В Народното събрание депутатите трябва да решат съдбата на кабинета "Габровски". Ще има ли игри на кворума и какво ще последва, ако проектакабинетът не мине? Очаквайте коментара на политолога Иван Начев.

В деня на ветеринара ще ви срещнем с градоначалника Генчо Генчев. Защо? Защото кметът е по образование ветеринарен лекар. Не пропускайте разговора с него след новините в 9.00 часа.

Ще проследим всичко важно случващото се у нас, в Европа и света.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.