Предложеният за министър-председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски представи на президента Румен Радев успешно реализиран първи проучвателен мандат за съставяне на правителството. Проф. Габровски предложи структура и състав на Министерски съвет. Може ли да очакваме обрат в намеренията за подкрепа на партиите за кабинет "Габровски" след като вече e ясен състава му? Коментарът в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" ще бъде на социолога Кънчо Стойчев.

Разговорите за приемането на България в Шенгенското пространство не спират. Последният такъв беше през почивните дни между държавния глава Румен Радев и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Защо някои държави ни отхвърлят? Какви поуки трябва да си вземе България? Кога процесът за приемането ни в "Шенген" може да бъде приключен? Тези и други въпроси ще обсъдим с Юлиана Николова, директор на Портал "Европа".

След новините в 9.00 часа ще ни гостува директорът на Сатиричния театър "Алеко Константинов" - Калин Сърменов. Как изглежда политическата обстановка у нас през очите на активния гражданин? Ще успее ли проф. Николай Габровски да изиграе ролята на медиатор и обединител на партиите?

Ще проследим всичко важно случващото се у нас, в Европа и света.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.