Четящите нации са икономически по-проспериращи. Проучване отпреди няколко години гласи, че ако се изменят негативните тенденцията при четенето и се повиши грамотността на населението в България, БВП е възможно да се повиши четири пъти. Инвестициите в четенето и грамотността са инвестиции в бъдещето. В тази връзка ще разговаряме в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с доц. Красимира Александрова, директор на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“. Темата на разговор с нея ще бъде: От какво се интересуват посетителите и читателите на Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий?

Защо студът е важен за растенията и какви мерки се налага да предприемат земеделските производители заради климата у нас? Гост в ефира ще бъде Роман Рачков – автор в “Климатека" – отворена интернет платформа за знание, която има за цел да направи науката за климата достъпна за всички.

Националният военен университет "Васил Левски" предлага единствената у нас магистратура "Защита от опасни вещества и лъчения“. Какво налага необходимостта от изучаването на подобна материя? Очаквайте разговор с един от авторите на магистърската програма - доц. Николай Долчинков, преподавател в катедра "Защита на населението и инфраструктурата" на факултет "Сигурност и отбрана“ в Националния военен университет "Васил Левски“. 

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.