Седмица след влизането на Хърватия в еврозоната, проучване на Европейската комисия констатира, че въвеждането на еврото е напреднало добре в началната си фаза. Въпреки констатацията на ЕК, част от гражданите изразяват недоволство от реализирането на страховете им, а именно – покачване на цените на голяма част от стоките. Каква е ситуацията в Хърватия? Отговорът ще разберем в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус"  на 10 януари от първо лице от хърватина Славко Матанович.

След като чуем гражданската позиция, ще попитаме и за тази на експертите. Гост в ефира на "Фокус“ ще бъде д-р Иван Тодоров от катедра "Икономикс“ към Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Питаме – "Какво ще се случи в България след приемането на еврото и основателни ли са страховете на гражданите?“. Отговорите очаквайте след 08:30 часа.

След новините в 09:00 часа коментираме новите правила в столичния градски транспорт. Броени дни след влизането им в сила омбудсманът Диана Ковачеваалармира за голям брой жалби, свързани с променените условия за пътуване. На какво се дължи недоволството на гражданите, ще бъдат ли предприети мерки и преразгледани промените? На въпросите отговаря Зафир Зарков – заместник-председател на Комисията по транспорт на Столичния общински съвет (СОС).

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.