Дни наред държавата и обществото говори за кодовете на машините. Какви кодове  държи Кирил Петков? Какво разкри този скандал? Защо държавата стои без парламент, пътят към който става все по-прашен и стръмен?

И когато става дума за път, ще обърнем внимание и на друг голям казус - какво се случва с текущите ремонти и проверки на пътищата в страната? 

Тези и още въпроси ще коментираме в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на "Продължаваме промяната".

Как да намалим стойността на сметките си и какви мерки може да предприеме България за справяне с енергийната бедност? Ще говорим за това ден преди дискусията "Да намалим сметките - енергийна бедност и цените" - събитие, което е част от Групата на социалистите и демократите в ЕП "Bring the bills down", включваща предложения за 15 конкретни мерки и 100 млрд. евро Зимен пакет за солидарност за гражданите и бизнеса на страните-членки.

Очаквайте разговор със Славчо Нейков, председател  на УС на Института за енергиен мениджмънт, който ще бъде и модератор на предстоящото събитие.

Ще проследим всичко важно случващото се у нас, в Европа и света.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.