В обзора на деня "Това е България“ ще обърнем внимание върху следните въпроси:

Отговаря ли на перспективите на държавата проекта на енергийна стратегия за следващите 30 години? Наш гост е Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум.

Как се случи, че по едно и също време два инициативни комитета започнаха подписка за отлагане на приемането на еврото? И защо от "Възраждане“ настояват, че идеята им е открадната?  За право на отговор ще чуем представителя на другия инициативен комитет Ивайло Шопски.

В Давос започна Световният икономически форум, в центъра на чиито дискусии са кризите: икономическата, на околната среда, социалната и геополитическата. Парализиран ли е светът от тях? Наш гост е Любомир Кючуков, бивш заместник-министър на външните работи и посланик в Лондон, сега директор на Института за икономика и международни отношения.

Общественици внасят в Народното събрание  призива за отмяна на трети март като национален празник. От кого очакват да бъдат подкрепени? Питаме доц. Момчил Дойчев, съпредседател на  Атлантическия съвет на България, инициатор на призива.

Обзорът "Това е България“ започва след новините в 17 часа с водещ Цоня Събчева.