"Доколкото знам "Магнитски" е един федерален закон, който през 2012 г. е приет от Конгреса на САЩ и не се прилага на територията на Европейския съюз. Българското правосъдие оправда нашия колега Делян Пеевски и доколкото зная в момента той обжалва в САЩ и се надявам скоро време да бъде оправдан". Това каза Ахмед Ахмедов от ДПС.

Ахмедов не вярва, че лидерът му – Мустафа Кардайъ, е бил в американското посолство във връзка с втория списък със санкционирани българи по "Магнитски", а уточни, че посещението  е било свързано по-скоро с края на мандата на посланик Херо Мустафа.

Представителят на ДПС подчерта, че неговата партия е подкрепяла реформата в правосъдието винаги и че те единствени от политическите формации са внесли законопроект в тази връзка в 48-ото Народно събрание. С този законопроект се предлагали конституционни промени, с които да се установи баланс между съда и прокуратурата и те да се контролират взаимно, съобщиха още от bTV.

Ахмедов смята, че политическата криза в страната ни се задълбочава заради липсата на желание за диалог между различните партии. За нашата партия единствената разделителна линия е потъпкването на евроатлантическите ценности, сподели още той.