Агенция "Митници" получи дарение специализирана рентгенова система за проверки на палетизирани товари. Стационарният рентгенов апарат HI-SCAN 145180 е предназначен  за инспекция на стандартни Евро, британски и US-палети. Той е предоставен безвъзмездно на Агенция "Митници" от международната фирма за спедиция  и транспорт "Орбит" ЕООД  и ще бъде използван за превенция в борбата с контрабандата, нелегалния трафик и митнически измами.

За целите на митническия контрол дареният рентгенов апарат бе предоставен от Агенция "Митници" на Териториална дирекция Митница Варна и вече е разположен на ГКПП Кардам. Така пунктът е оборудван и с рентгенова система за проверки на палетизирани товари, с каквато досега не разполагаше.

Компанията-дарител е един от големите одобрени икономически оператори у нас и е част от групата компании Orphee Beinoglou със седалище в Атина, Гърция и клонове в Румъния, Северна Македония, Кипър и Ливан. "Орбит" ЕООД членува в международните организации за спедиция и логистика - IATA и FIATA, FAIM – специално за преместване на офиси и домове, ICEFAT – опаковане и транспорт на антики и предмети на изкуството и има пълна акредитация по TAPA-FSR класифицирано ниво А.