Нямам нищо лично срещу съдия Галя Георгиева, но това нагнетяване и това политизиране на делото, не е добро за решаването му по същество. Това заяви пред журналисти адвокатът на Стефан Димитров - Ивайло Найденов, след провала на заседанието по делото по ОПГ за контрабанда, предаде репортер на "Фокус". "Ние не си избираме съдии, но ми е интересно във вторник как някоя медия ще знае съдията, а аз не знаех, а аз разбрах днес, че тя е определена за докладчик". 

На въпрос относно снимките на вече отстранение от МВР бивш главен секретар Живко Коцев с клиента му Стефан Димитров, адв. Найденов отговори: "Какви са им взаимоотношенията, в интерес на истината, казвам ви го съвсем сериозно, не съм го питал. За снимките - ще го коментираме малко по-нататък".

На питане на "Фокус" за произхода на пачките пари на кадрите с кученчето и какво е обяснението на Стефан Димитров по темата, адв. Найденов заяви, че "произходът на тези пари ще бъде доказан" и "каквото му е казал, му е казал", както и че Стефан Димитров ще обясни пред съответния разследващ орган, който се казва разследващ инспектор в КПКОНПИ.

Адв. Ивайло Найденов потвърди, че министърът на вътрешните работа, вече и в служебния кабинет, Калин Стоянов е бил разпитван по делото в качеството на му свидетел и то съвсем в началото. 

"По делото все още има разпит на свидетел с тайна самоличност, който твърди, че познава и Калин Стоянов, и Живко Коцев, но според нас е Живко Коцев", отговори той на въпрос какъв е статутът на Живко Коцев.

"Марин Димитров е в болница, като по делото има медицински документи, питайте прокуратурата", обясни той.

"На пудела ще трябва да му се назначи експертиза по всяка вероятност дали този пудел е идентичен с един друг пудел. Тези снимки са изтекли от експертната справка по делото, прокуратурата защо не ви го обясни. От телефони, които са иззети по делото, от кой телефон не мога да ви кажа", обърна се адвокатът към журналистите. 

По думите му не е вярно изказването на председателя на съдебния състав, че МВР и прокуратурата, са над всичко, защото законът е над всичко. По този повод Найденов поиска настоящият съдебен състав трябва да си направи отвод.

И Петя Банкова, и Стефан Димитров не пожелаха да се дава ход на делото.

Припомняме, че след кратко заседание съдът остави без уважение искането на адв. Найденов за отвод по делото, като го определи да неоснователно.