20 години затвор на първа инстанция наложи Софийският градски съд на Георги Семерджиев заради зверската катастрофа с висока скорост на бул. "Черни връх“, при която загинаха без време две млади момичета.

"Присъдата и обезщетенията са справедливи, но няма да върнат Хариет“, коментира пред bTV Пламен Димитров, адвокат на майката на Хариет.

Той уточни, че са взети под внимание негови предишни престъпления. По време на делото Георги Семерджиев представяше тезата, че не той е шофирал автомобила.

"Вещите лица опровергаха това и заявиха, че ако е имало човек на задната седалка или пасажерската, то те да са мъртви. Той като подсъдим може да откаже да дава показания. Съдът не може да държи сметка за неговите думи. Аз се учудих, че той смени тезата и реши да дава обяснение“, добави той.

Семейството на Хариет приема присъдата. Надяваме се на следващите две инстанции да бъде потвърдена, каза още адв. Димитров.

Според него Семерджиев може да бъде предсрочно освободен.

"Той може да започне да работи в затвора. За три дни работа - два се приспадат от присъдата, както и за добро поведение. Трябва да излежи две трети от присъдата, за да поиска предсрочно освобождение“, уточни Пламен Димитров.

"Аз мисля, че трябва да се промени законодателството и този вид престъпления да са умишлени. Законът казва, че една присъда е превенция за другите участници в обществото“, подчерта адвокатът.