Немислимо е за 2000 лв. да бъде извършено най-тежкото възможно престъпление, което е отнемането на човешки живот. Очевидно се касае за лице, което няма възпиращи структурирани механизми, не цени човешкия живот и и не се съобразява с правния порядък. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Сокол Недков, адвокат с дългогодишен опит в сферата на наказателните дела, по повод жестокото убийство в София.

"Става въпрос за 2000 лв. в случая - по никакъв начин не може да се изведе някаква версия за извършено деяние, което да е мотивирано от някаква безизходица или някакви подобни обстоятелства. Затова, аз съм склонен по-скоро да смятам, че наказанието ще бъде доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, което е възможно най-тежкото наказание, предвидено, съгласно нашия Наказателен кодекс", обърна внимание адвокатът.

По думите му разследването е в много ранен етап: "В хода на самото разследване ще се събират още доказателства и ще може да се прецизира обвинението на втория замесен, на който му бъде повдигнато обвинение за лично укривателство, което означава, че той е помогнал след извършването на деянието, с укриването на извършителя.

До 5 години лишаване от свобода предвижда закона за лично укривателство. Обаче, ако се намерят доказателства, че той по някакъв начин е помогнал, но не е бил там преди или по време на извършването на деянието, той тогава ще отговаря наравно с извършителя. Всичко това ще се отчете при определяне на наказанието степента и характера на неговото участие, ще намери отражение в неговото наказание. Но на този етап прокуратурата сочи доказателства за лично укривателство", коментира Недков.