Измамите, които ни дебнат в интернет не спират. Адвокатът Юлия Николова предупреди отново потребителите на социалните мрежи, видя медията ни.

"Вие знаете колко се променят обществените отношения, измамите, които бяха актуални - имаше пирамиди и фараони, те продължават, разбира се, но с изменение на обществените условия, с изменение на средата, имаме различни видове измами. Това, което днес ме провокира да направя този клип за вас е, че сутринта ми звънна един мой клиент, който сподели, че са им прибрали 2500 евро от сметките".

Как се е случило това?

"Винаги, когато имате трайни търговски отношения или някакви търговски отношения с някого и получите имейл, в който се казва, че има смяна на банковата сметка и че трябва да преподпишете документите и че трябва да платите по нова банкова сметка, веднага хванете телефона и звъннете на вашия контрагент, за да ви потвърди това лично. Изобщо бъдете много внимателни! Имайте винаги едно наум, когато получите имейл, с който ви променят банковите детайли, имайте предвид, че това има вероятност да бъде измама.