Останах с впечатление, че прекалено бързо се разви процедурата по предсрочното освобождаване на главния прокурор. Това каза в ефира на bTV  адвокат Петър Славов. 

"У хората остана впечатление, че процедурата беше приключена бързо, за да няма възможност Гешев да говори", добави още той.

"Големият въпрос е какво става след Гешев – какво спира Висшият съдебен съвет да избере нов Гешев или Пешев. Тези хора не са в правото си да направят това, защото са с изтекъл мандат. Във всички случаи изборът на нов главен прокурор не бива да се прави от този състав на ВСС", заяви адвокат Славов.

Той призова "Продължаваме промяната-Демократична България" да се действа внимателно по отношение на анонсираните конституционни промени.

"Политиците в парламента трябва да се задействат и да стартират процедура за нов ВСС, надявам се, легитимна – не депутатите да си носят номинациите на листчета, а номинациите да дойдат от външни организации, като например Съюза на юристите или Съюза на съдиите. Това е ключово да се направи, ако не искаме да имаме нов избран Пешев.  Да не се окаже така, че се тупа топката под претекст, че се правят конституционни промени, а в същото време задкулисното мнозинство, което избра Делян Пеевски за член на конституционната комисия да избере председателите на регулаторите и на други важни органи", каза адвокат Петър Славов.