Има две позиции по отношение на Морската градина във Варна. Първата е на община Варна – забрана на автомобилите, обжалване, издаване на заповеди и защита на тези заповеди пред съда. И от другата страна са няколко човека, сред които и доскорошния Областен управител Благомир Коцев, които непрекъснато търсеха начин как да пробият тези заповеди. Това заяви за Радио "Фокус“ – Варна адв. Бранимир Балачев, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ/СДС в 3 МИР – Варна.

 Той допълни, че втората позиция е тази, която защитава личния интерес на бившия Областен управител, който си е направил собствени паркинги в Морската градина, за собствения си ресторант и е дал нерегламентиран достъп до тях, а същевременно, за да убие конкуренцията – е спрял движението на автомобили до крайбрежната алея, по която има паркинги и  трябва да има ясен регламент.  В този акт също прозират ясно неговите бизнес  и лични интереси , но с него си прави цялата предизборна кампания.

 "Аз мисля, че за всички варненци е ясно, че ние от ГЕРБ винаги сме заемали следната ясна позиция: Морската градина  и Крайбрежната алея да са без автомобили и ще продължим да работим в тази насока“, категоричен бе Балачев.

 Той коментира и изграждането на нова Съдебна палата във Варна, като това е една от личните му амбиции от години.

 "Това наистина е моя лична кауза, защото почти целият ми живот е преминал в работа в Съдебната система. Провел съм множество разговори с адвокати, следователи, прокурори, съдии и сме единодушни, че в крайно време, след 130 години, да се намерят средства, за да може Варна да има нова Съдебна палата. Първите стъпки за това ги направих като депутат в 47-то Народно събрание, а смятам, че като депутат в 48-то НС ще продължа и с управленския мандат на ГЕРБ – Варна ще има нова Съдебна палата, на която ще се радват не само моите колеги, но най-вече жителите на морската ни столица и жителите на Североизточна България“, категоричен бе адв. Балачев.

Десислава ВАСИЛЕВА